« Terug

Edwin van der Sar geeft aftrap voor project Fiets veilig in Zuidplas

Edwin-van-der-Sar-foundation.jpg10 jul

Zuidplas, juli 2019 - Op woensdagavond 10 juli jl. gaf Edwin van der Sar, ambassadeur en beschermheer van de Edwin van der Sar Foundation de aftrap voor het goede doel van de Santa Run van Rotaryclub Zuidplas.

In het bijzijn van bijna het voltallige college van B&W van gemeente Zuidplas en een groot aantal trouwe sponsoren van de Rotary Santa Run werd tijdens de drukbezochte bijeenkomst in Drank- & Spijslokaal Perron de aftrap gegeven voor het project Fiets veilig in Zuidplas, waarbij de nadruk komt te liggen bij leerlingen van de basisscholen. 

Na een warm welkom door voorzitter van Rotaryclub Zuidplas Robert Guldemond vertelde Van der Sar over de aanleiding van de oprichting van de foundation, waarbij de diverse projecten van de foundation ter ondersteuning van mensen met een hersenletsel op het gebied van revalidatie, participatie en preventie ter sprake kwamen. 

Maurice Brederode, directeur van de Foundation vertelde specifiek over veilig fietsen, een praktisch en vooral leuk én leerzaam programma, dat helpt bij het verkeersvaardig maken van kinderen en bijdraagt aan hun veiligheid met als doel het aantal ongevallen waarbij hersenletsel ontstaat sterk te verminderen met specifieke aandacht voor het dragen van een fietshelm. Want bij jonge kinderen kan door het dragen van een helm maar liefst 75% van de hoofd- en hersenletsel worden voorkomen. 

Om het project Fiets veilig in Zuidplas te kunnen financieren organiseert Rotaryclub Zuidplas op 21 december voor de 4e keer de Rotary Santa Run, een gezellige kerstloop door de gemeente. 

Korte interviews met Burgemeester Servaas Stoop en de wethouders Jan Verbeek, Daan de Haas en Jan Willem Schuurman leerden, dat de mogelijkheid van deelname van de basisscholen in Zuidplas aan het project breed wordt gedragen door het college. Het samenwerken door veel verschillende lokale partijen (Rotary Zuidplas, ondernemers in Zuidplas, gemeente, scholen, ouders, kinderen en lopers van de Rotary Santa Run) wordt gezien als een krachtige manier gezamenlijke doelen te realiseren. 

Na de vakantieperiode zal over deelname aan dit project met elke basisschool in Zuidplas contact worden gezocht via de verantwoordelijke wethouder in samenwerking met Rotaryclub Zuidplas. 

Rotary is een serviceorganisatie. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldwijde Fellowship (kameraadschap) met één visie: Service above Self ofwel dienstbaarheid boven eigenbelang. 

DOE MEE! Loop GRATIS mee met de Santa Run. Om het voor ons inzichtelijk te maken hoe veel mensen er komen vragen we je hier aan te melden.

« Terug

 
Scroll naar boven